För jag har yoghurt i mitt hår…

På morgonen kom min fru på den briljanta idén att låta lillan äta yoghurt själv med sked. För den som vill pröva detta hemma så rekommenderar jag starkt att plocka fram och förbereda ett antal ingredienser:

  • 1 Tallrik i plast med lite yoghurt och en sked förstås
  • 1 Barn i lämplig ålder placerat i barnstol (obs – med haklapp!)
  • Plast att täcka alla eventuella inventarier av värde med
  • 1 stor dos riktigt gott morgonhumör (beroende på tid på dygnet när experimentet utförs kan morgonhumöret behöva ersättas med annat gott humör eller motsvarande)
  • 1 Upphällt varmt bad och rikligt med schampo
  • Kamera eller smartphone (för filmning)

När alla förberedelserna är klara är det bara att servera tallriken och överräcka skeden. Var beredd med kameran, det finns en viss risk att det går undan…

I vårt fall lyckades lillan ganska snabbt förstå att skeden skulle in i munnen, men det var tydligen inte fullt lika viktigt vilken ände av skeden som skulle dit… Den sidan med yoghurten på hamnade åt helt andra håll. Efter detta första test får vi helt enkelt tacka för underhållningen och ställa in oss på ett antal ytterligare övningstillfällen innan det här är på plats – nu är det dags att tvätta håret 🙂

IMG_1979

På dagen passade jag på att ta fram kameran och ta några bilder på min ständigt närvarande statist på vår lövtäckta gräsmatta – härliga höstfärger!

Idag är prinsessan 11 månader – snart dags för födelsedagskalas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.