Fisksoppa med tomat, apelsin och chili

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 gram fisk IMG_2481
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • salt
  • 1 tsk Sambal Oelek (stark)
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 burk passerade tomater
  • 5 dl hummerbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk maizena
  • 1 apelsin
  • Skalade räkor till garnering (om man vill)

Instruktion

  1. Skär fisken i tärningar och ström 1/2 tsk salt på den
  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivolja i en stor kastrull i cirka två minuter.
  3. Tillsätt Sambal Oelek, tomater och buljong. Koka i 5 minuter
  4. Blanda grädde och Maizena.
  5. Tvätta apelsinen och riv skalet av halva apelsinen fint. Spara skalet till garnering. Dela apelsinen på mitten och pressa apelsinsaften i gräddblandningen. Blanda om och vispa ner i soppan. Koka soppan i ytterligare 3 minuter.
  6. Lägg i fisken och ta kastrullen av spisen. Låt stå i 3 minuter. Smaka av med salt.
  7. Garnera med apelsinskalet och eventuella räkor!