Kungskrabba med råmarinerade grönsaker på pumpabädd

Ingredienser (förrätt för 4 personer)IMG_3119

  • 150g kött från kungskrabba
  • 70 g morötter
  • 70g zucchini
  • 70g fänkål
  • 2msk citronsaft, färskpressad
  • salt

Pumpacreme

  • 350g skalad pumpa (det går även bra med butternutpumpa eller sötpotatis)
  • 25g ingefära
  • 2 tsk citronsaft, färskpressad
  • 1msk + 0,25dl olja med neutral smak
  • salt

Syrlig gräslökscreme

  • 2 äggulor
  • 2 tsk citronsaft, färskpressad
  • 1tsk dijonsenap
  • 2msk gräslök, finstrimlad
  • 1,5dl olja med neutral smak
  • salt

Till servering

  • Crostini, flingsalt och lite finstrimlad gräslök

 

Instruktioner

Pumpacreme

  1. Värm ugnen till 175 grader. Skala och tärna pumpan. Skär den i mindre bitar, ca 2 cm. Blanda pumpan med 1 msk olja och sprid ut på en plåt. Ugnsbaka i cirka 15 min tills pumpan är mjuk. Låt svalna.
  2. Lägg pumpan i en matberedare (eller använd mixerstav). Skala och riv ner ingefäran med pumpan. Tillsätt citronsaften. Mixa och tillsätt 0,25dl olja droppvis till en fin puré. Smaka av med salt.

Syrlig gräslökscreme

  1. Lägg äggulor, citronsaft, dijonsenap och gräslök i en matberedare. Starta mixern och tillsätt efterhand oljan droppvis till en tjock creme. Smaka av med salt.

Krabbsallat

  1. Finstrimla grönsakerna och marinera i citronsaft, olivolja och lite salt ca 5 minuter före servering. Blanda ner krabbköttet precis före servering.

Servering

  1. Lägg pumpacremen på 4 tallrikar och toppa med krabbsallaten. Klicka lite gräslökscreme runt om och toppa med smulad Crostini, strimlad gräslök och flingsalt.