Ingredienser (förrätt för 4 personer)
- 150g kött från kungskrabba
- 70 g morötter
- 70g zucchini
- 70g fänkål
- 2msk citronsaft, färskpressad
- salt
Pumpacreme
- 350g skalad pumpa (det går även bra med butternutpumpa eller sötpotatis)
- 25g ingefära
- 2 tsk citronsaft, färskpressad
- 1msk + 0,25dl olja med neutral smak
- salt
Syrlig gräslökscreme
- 2 äggulor
- 2 tsk citronsaft, färskpressad
- 1tsk dijonsenap
- 2msk gräslök, finstrimlad
- 1,5dl olja med neutral smak
- salt
Till servering
- Crostini, flingsalt och lite finstrimlad gräslök
Instruktioner
Pumpacreme
- Värm ugnen till 175 grader. Skala och tärna pumpan. Skär den i mindre bitar, ca 2 cm. Blanda pumpan med 1 msk olja och sprid ut på en plåt. Ugnsbaka i cirka 15 min tills pumpan är mjuk. Låt svalna.
- Lägg pumpan i en matberedare (eller använd mixerstav). Skala och riv ner ingefäran med pumpan. Tillsätt citronsaften. Mixa och tillsätt 0,25dl olja droppvis till en fin puré. Smaka av med salt.
Syrlig gräslökscreme
- Lägg äggulor, citronsaft, dijonsenap och gräslök i en matberedare. Starta mixern och tillsätt efterhand oljan droppvis till en tjock creme. Smaka av med salt.
Krabbsallat
- Finstrimla grönsakerna och marinera i citronsaft, olivolja och lite salt ca 5 minuter före servering. Blanda ner krabbköttet precis före servering.
Servering
- Lägg pumpacremen på 4 tallrikar och toppa med krabbsallaten. Klicka lite gräslökscreme runt om och toppa med smulad Crostini, strimlad gräslök och flingsalt.