Sömn + Kaffe = 12

Efter ännu en natt med mycket vaket sällskap av lillan hände det som jag har väntat på… Jag har flera gånger funderat på vad som kommer att inträffa först när jag kommer ner på morgonen med grus i ögonen – att jag lyckas hälla kaffe i lillans grötvatten eller att jag häller gröt i kaffefiltret. Det blev en tredje variant – jag blandade ersättning i lillans grötvatten istället för grötpulver. Jag funderade ett ögonblick på om jag skulle presentera den nya frukosten som grötsoppa och bara köra på, sen hällde jag ut blandningen i vasken och började om…

Med tanke på ovan så tror jag ändå att jag har hittat framgångsformeln för att klara av våra nattliga äventyr. Summan av antalet sovtimmar och kaffekoppar per dygn bör vara konstant! Förvånansvärt ofta landar jag på summan 12:

  • 2 sovtimmar + 10 koppar kaffe = 12
  • 4 sovtimmar + 8 koppar kaffe = 12
  • 6 sovtimmar + 6 koppar kaffe = 12
  • Och så vidare

De sade på BVC att det är viktigt med rutiner!

På eftermiddagen åkte vi och fikade i stan. Vi träffade en mamma och en pappa från föräldragruppen och deras småtjejer. Lillan måste tuffa till sig lite om hon ska klara sig på förskolan i höst. Hon blev av med både boll och hårspänne innan hon visste ordet av. Efter massor av ”gofika” och en rejäl dos kaffe åkte vi hemåt igen för en långpromenad med Boxern.

Idag lagade vi pannkakor helt utan missöden… För att effektivisera när frun är bort så kör vi numera enhetskost till alla som är hemma inklusive Boxern. Igår var han mycket nöjd med sin Korv Stroganoff, idag delade han glatt pannkakor med oss. Vi får se vad jag ska hitta på imorgon. Jag är ju ruggigt sugen på att inviga min nya Sous Vide-maskin som jag kunde hämta ut redan idag – blixtsnabb leverans!

 

2 reaktion på “Sömn + Kaffe = 12”

  1. Du lever ett hårt liv du men jag tror att du har ganska så skoj :*
    Skall ni inte på Kennelläger så att du kan få vila lite. Finns så många ”Tanter” där som inget hellre vill än jollra med Isabelle och då kan du vila :*

    1. Haha, hoppas jag inte låter för negativ! Jag stortrivs och försöker skratta åt de vakna nätterna och annat konstigt som händer. Ingen som får barn tror väl att de ska få sova mer på nätterna 🙂 Kennellägret passade inte i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *