Lyxig potatis- och chevregratäng

Ingredienser (4 personer)

  • 1  kg mjölig potatisIMG_3941
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kalvfond
  • 180 gram Chevre
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg i en kastrull tillsammans med mjölk, grädde, fond och pressad vitlök.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader
  3. Koka upp försiktigt och låt koka på svag värme cirka 15 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast.
  4. Dra kastrullen av plattan och smula i Chevren. Salta och peppra.
  5. Häll över i en ugnssäker form (eller i portionsformar) och grädda i 15-25 minuter beroende på storlek. Öka ugnstemperaturen lite på slutet om det behövs för att få en fin färg på gratängen!