Svamp- och nudelsoppa

Ingredienser (4 port)Svampsoppa

  • 500 gram skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 paket salladslök
  • 1 paket sockerärtor
  • 1,5 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 paket risnudlar
  • 6 ägg

Instruktioner

  1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 minuter. Skölj sedan äggen med kallt vatten och skala dem.
  2. Ansa champinjonerna och dela dem i fjärdedelar. Skala löken och skär den i fina klyftor. Dela på chilifrukten och ta ur kärnorna. Hacka chilin. Fräs champinjoner, lök och chili i olivolja några minuter.
  3. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och soja och låt koka i ca 10 minuter.
  4. Skär salladslöken och ärtorna i mindre bitar.
  5. Lägg i risnudlarna och koka i 3 minuter.
  6. Ta soppan från plattan. Tillsätt salladslök och ärtor.
  7. Servera soppan med ägghalvorna.