Stekt fläsk med löksås

IMG_2577Ingredienser (4 portioner)

  • 800 gram rimmat fläsk
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 gula lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • salt
  • socker
  • smör
  • potatis

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen och koka den i lättsaltat vatten
  2. Blanda mjölk och grädde. Värm i mikron på medeleffekt några minuter (tills blandningen är ganska varm)
  3. Skala och hacka löken.
  4. Smält smör i en stor kastrull och stek löken försiktigt tills den är genomskinlig. Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt gräddblandningen och värm under omrörning tills såsen får lagom konsistens. Smaka av med salt, lite socker och peppar. Om man vill ha lite färg på såsen går det bra att tillsätta lite soja.
  5. Stek fläsket i en stekpanna med smör på medelvärme tills fläsket har fått fin färg.
  6. Servera fläsket med den kokta potatisen och rikligt med sås!