Kar i mitt hus!

Jag har ju tidigare skrattat gott åt min frus spontana nätshoppande som har tagit mig runt på platser som jag aldrig har besökt tidigare för att hämta påsar med okänt innehåll. Idag var det dags att byta roller – jag är numera inte bara pappa, jag har även happy fingers!

Vi har länge pratat om att vi behöver skaffa ett badkar för att stilla lillans omättliga badbehov. Anledningen till att det inte har blivit något köp är att vi kan placera badkaret på lite olika sätt och vi har haft väldigt svårt att bestämma oss för vilket sätt som förstör vårt badrum minst…

Men idag hittade jag ett helt nytt och oanvänt badkar på Blocket för en tredjedel av priset – tillräckligt billigt för att jag skulle kunna köra med mitt favoritförhandlingstrick – ”Nä, jag är också väldigt osäker men vi skulle ju kunna testa det här ett tag!”. Eftersom badkaret fanns utanför Göteborg och frun är där och jobbar hela veckan var det ju smidigt löst med transporten också – ”Älskling, skulle du kunna plocka upp en sak på vägen hem från jobbet?”. Jag insåg senare att det inte var riktigt på vägen, utan snarare en ganska rejäl utflykt åt ett helt annat håll, men vad gör man inte för att få lite sightseeing?

När frun hade baxat in badkaret i bilen var det dags för betalningen. Frun som skulle lösa det med Swish ringde hem efter ett tag och sade att hon hade nått sin Swish-limit, inte ett bra tecken… Efter att jag hade Swishat betalningen undrade jag om det här var ett av hennes förhandlingstrick…

När frun kom hem såg hon lite stel ut. Jag tänkte att hon hade haft en tuff dag på jobbet med Saluhallsbygget som ska invigas i veckan, men det var tydligen så att det 180 cm långa badkaret inte gick in på passagerarsidan utan hon hade varit tvungen att skjuta fram förarsätet nästan så långt det gick och dessutom resa stolsryggen… När hon väl hade rätat ut sig och jag hade kontrollmätt badkaret och alla vinklar och vrår i badrummet insåg vi att vi skulle behöva hjälp. Med support av en stark granne lyckades vi baxa in karet på sin rätta plats. Det var bokstavligen på millimetern att det gick att vika ner mellan badrumsskåpet och väggen men turen var uppenbarligen på vår sida idag!

Apropå tur så fick vi även besked av SAS att de ska betala ut ersättning för den inställda flygningen från Chicago. Till skillnad från Apollos flygbolag Novair så hanterade SAS frågan väldigt professionellt. De bad om ursäkt för krånglet och förseningen, bekräftade direkt att vi hade rätt till ersättning och hälsade oss tillbaka på kommande flygningar – snyggt!

Man kan ju inte bara ha tur en hel dag… Vi fick även tillbaka vår åkgräsklippare. Den överenskomna servicekostnaden på 1800 kr hade tydligen växt till 7000 kr. Jag har ju svårt att avgöra vilka hjul, remmar och andra saker som behöver bytas men jag tycker att det hör till vanligt hyfs att slå en signal och förvarna om någonting blir nästan 4 gånger så dyrt som man har kommit överens om… Nästa år blir det nog service hos grannen istället!

Lillan somnade skönt på kvällen efter ett gemensamt familjebad i det nya badkaret och med tanke på hur svårt det var att få dit badkaret så lär det nog bli kvar där 🙂

4 reaktion på “Kar i mitt hus!”

  1. jag säger ju det. Du är en vinnare i återbelatningsbranchen, men gräsklipparn, hm 7000kr där har du lite att jobba på. Typ stor utvecklingspotensial:)
    See you 🙂

    1. Oroa dig inte för gräsklipparen. Jag har redan börjat läsa in mig på konsumentköplagen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *