Barskrapad men nöjd!

Dags den stora båtfixardagen! Jag tillhör inte dem som tycker att det är avkopplande att putsa på båten, istället försöker jag att klara av det så snabbt som möjligt. Med en hyfsat stor motorbåt utrustad med en rejäl överbyggnad som behöver poleras och vaxas är det lättare sagt än gjort. I år blev det dessutom tidigt klart för mig att det också var dags för en extrainsats som jag har duckat för i några år nu – bottenskrapning! Bestyckad med en liten japanspackel angrep jag den kvarvarande bottenfärgen. Med tanke på att jag hade föreställt mig det här projektet som helt ogenomförbart utan professionella maskiner, var jag mycket nöjd när jag 6 timmar senare hade en nästan helt renskrapad botten. En liten bieffekt var att mina fingrar numera var ett med japanspackeln, det krampaktiga greppet gick knappt att lossa. Att sätta på mig vigselringen på de uppsvullna fingrarna var inte att tänka på.

Flipper760_botten

Jag fortsatte arbetsdagen med polering och vaxning av friborden – det var länge sedan jag kände mig så här värd en öl på kvällen!

Till sist blev det en sen kvällspromenad med skurborsten ner till båten för att tvätta rent botten inför morgondagens målning. När jag kom hem somnade jag skönt och sov ända till lillan vaknade någon timme senare…

En reaktion på “Barskrapad men nöjd!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.