Minneslucka och spontan carbonara

Jag har inte bara glömt bort en viktig sak den här veckan, jag har glömt bort att skriva om den också… Det är ju inte så att jag har våldsamt fullt i kalendern numera. I veckan hade jag helt plötsligt två viktiga aktiviteter på samma dag, det blev en för mycket. Jag hade fått tid hos kiropraktorn för att kolla upp min arm och när jag ser numret på telefonen vet jag exakt vad det handlar om. Jag vet också att jag är på helt fel ställe just den tiden och inte kan göra någonting annat än att lägga mig platt och erkänna att jag hade glömt bort det helt och hållet. Jag får hoppas att det räcker att betala kiropraktorn för att värken ska gå bort…

På kvällen lyckades jag i alla fall revanschera mig en aning minnesmässigt. På den avslutande första hjälpen-kursen var det en kort frågesport om röda korset. Jag lyckades plocka fram årtalen för både slaget vid Hastings och slaget vid Lützen utan att ens få några alternativ. Om jag lägger till det år som Gustav Vasa tog makten så har jag nog betat av alla historiska årtal jag kommer ihåg 🙂

Idag bar det av till Stockholm för båtjobb. På vägen hälsade jag på en god vän från skoltiden som precis har fått barn. Jag kommer knappt ihåg hur små de är när de är nyfödda och han tyckte att lillan helt plötsligt kändes väldigt stor! De har tagit över vårt babygym som lillan var väldigt förtjust i. Så fort hon syg gymmet kröp hon in i det och började leka med alla små ”dinglisar”.

Spontan_Carbonara

Eftersom den nyblivna fadern hade fullt upp med sin dotter fick jag tillåtelse att laga en lunch av det som fanns i kylen. Det kändes lite som ett sånt där tv-program där man ska fixa någonting med det som råkar finnas i kylskåpet för dagen. Efter lite guidning i kylen konstaterade vi gemensamt att det borde gå att få till en hyfsad Carbonara. Sagt och gjort – 15 minuter senare åt vi pasta!

Flipper 760_avtackt

Framme på vår slutdestination hann jag med ett snabbt besök vid båten för att dra av presenningen och spola av den värsta vintersmutsen innan mörkret lade sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.