Högtryck i köket

Dagen började med att jag tog ut min confiterade fläsksida ur ugnen. Den hade stått och puttrat sedan dagen före och borde vara klar nu.  När jag skulle köpa fläsksidan så fanns det ingen på vår lokala Ica. Inga problem sade personalen i charken, vi fixar fram det så att du har den på lördag. Kl 13 på lördagen ringde de och sade att min färska fläsksida fanns att hämta – det är riktigt bra service!                              IMG_1883

Ute ur ugnen så skulle fläsksidan pressas och vila innan serveringen. Jag försökte lägga lite olika vikter på men inget fungerade speciellt bra. Till slut hämtade jag några tvingar i garaget och tryckte ihop fläsksidan ordentligt – vad gör man inte för den perfekta söndagsmiddagen…

IMG_1891

På förmiddagen spelade jag en golfrunda tillsammans med Rekryteraren och hans bror. Det var lugnt på golfbanan och vi kunde spela en ganska snabb runda bland alla höstlöv. Jag har nog aldrig spelat så mycket golf som nu!

Efter golfen åkte vi på fika hos före detta grannar som har flyttat en bit bort. Det blev en trevlig pratstund och smaskig äppelkaka! Lillan satt på golvet och lekte med sin leksaker och åt majs. Hon verkade inte speciellt berörd av att hamna på ett nytt ställe.

Hemma igen så var det dags att färdigställa middagen – pickling av äpplen, koka och mixa rotfruktscreme med getost, steka ragu på champinjoner och hasselnötter samt fritera grönsaker och rotfrukter. Till detta en reduktion av äppelmust och lite riven getost. Det var en del pyssel att få till timingen så att alla delar av rätten blev klara samtidigt men jag tycker att jag lyckades bra till slut – tur att det blev gott! IMG_1897-001Att göra långkok på fläsksida i ugnen på det här sättet kan jag absolut rekommendera. Det är enkelt att göra och ser lyxigt ut på tallriken – riktig restaurangkänsla hemma! Sen kanske man kan nöja sig med lite färre tillbehör så behöver man inte avsätta lika mycket tid i köket!

Jag har en tanke om att försöka lära mig att laga lite mer avancerade rätter än de som jag brukar laga. Det här var ett första test. Jag hoppas kunna återkomma med nya exempel framöver – varsågoda!

En reaktion på “Högtryck i köket”

  1. Ser verkligen fram mot kommande tester?. Du får testa hur mkt som helst, bara jag får vara testpiloten ???. Är allt som detta blir det restaurang i stallet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *