A piece of cake och att rädda liv!

Gårdagens middag var egentligen bara uppvärmning, det är idag som svärfar fyller år på riktigt. Frun och svärmor hade bakat en punsch-tårta med maränger som vi skulle avnjuta lite senare. Som föräldraledig så försitter man dock inte en chans att bocka av lite saker på att-göra-listan när man får möjlighet till lite barnpassning. Jag börjar tro att det ligger någonting i det här med effektiva småbarnsföräldrar. Under dagen hann jag med att klippa mig, byta däck på bilen inklusive tvätt av sommar- och vinterdäck, tvätta och tanka bilen, lämna tillbaka böcker på biblioteket och gå på tre timmars första hjälpen-kurs.

Lillan kör fortfarande omkring som en tok med sin gåvagn. Nu kan hon både sladda i svängarna och springa med höga knälyft. Hon släpper även greppet någon sekund ibland när hon står stilla och känner sig trygg. Trots att hon ser ut att ha god balans så ser man på henne att hon inte är bekväm med att börja gå riktigt än. Jag tror inte att det är långt borta nu, men det har vi å andra sidan sagt sedan före jul… Det kanske är för tidigt att dra några slutsatser av hennes försiktighet men om jag ska bedöma hennes framtida val av aktiviteter utifrån hennes tillvägagångssätt att lära sig gå så ligger nog schackspel närmare till hands än fältritt. Faktum är att jag nog inte skulle misstycka…

IMG_3946

Efter tårtkalaset där mitt enda bidrag var att bränna marängerna var det snart dags för första hjälpen-kursen. Numera heter det tydligen ”L-ABC” och när jag skulle glänsa lite genom att fråga om chock så fick jag till svars att det där är ett luddigt begrepp, det pratar vi inte så mycket om längre… Jag förstår att jag slår in öppna dörrar nu eftersom ni säkert är mer uppdaterade än jag var, men om någon ändå har missat vad förkortningen ovan numera står för så är det rätta svaret ”Livsfarligt läge, Andning, Blödning, Cirkulationssvikt”. Om ni inte har koll på detta är det antagligen dags för en uppfräschning. Det var en lite udda känsla att träna ”Heimlich”-manövern på en tjej som man aldrig har träffat förut men vi förstod verkligen vikten av att träna på alla momenten. Trots tydliga instruktioner innan var det många av oss som gjorde fel de första gångerna man skulle testa själv. Fortsättning följer nästa vecka!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.