Tonfisk på Avokado och Mango-bädd

Ingredienser (4 personer)

  • 0,7 kg färsk tonfisk (i tjTonfiskocka skivor)
  • 2 msk Furikakekrydda
  • 4st Avokado
  • 2st Mango
  • 1 Lime
  • 1 knippe färsk grön sparris (ca 12st)
  • 100 gram Ruccola
  • Salt & peppar
  • Olivolja

Instruktioner

  1. Gnid in tonfisken med olivolja och strö över Furikake runt om.
  2. Ansa sparrisen och smörj in med lite olivolja.
  3. Skala och skiva avokadon. Ansa och tärna mangon. Blanda försiktigt avokado, mango och ruccola. Fördela salladen på tallrikar och ringla över lite olivolja samt pressad lime. Salta och peppra.
  4. Hetta upp en grillpanna utan fett på hög värme och halstra fisken ca 3 min på varje sida (fisken ska fortfarande vara röd i mitten). Halstra även sparrisen lätt.
  5. Fördela sparrisen på salladstallrikarna och toppa med tonfisken!