Ingredienser
- 200 gram Digestive-kex
- 100 gram smält smör
- 800 gram sötad kondenserad mjölk (2 burkar)
- 8 st äggulor
- 8 st limefrukter, skal och saft
- Vispad grädde till servering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Krossa kexen i mixer till små smulor
- Blanda kexsmulorna med det smälta smöret
- Tryck ut blandningen på botten av en form med avtagbar kant
- Förgrädda i ugnen ca 10-12 min. Ta ut och låt svalna.
- Blanda kondenserad mjölk, med äggulor, rivet limeskal och saften från 5-6 limefrukter (ha koll så att inte smeten blir för ”vattnig” då det skiljer mycket i storlek på limefrukterna)
- Låt smeten stå och dra i ca 60 min
- Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen
- Fyll pajformen med smeten och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter (den ska inte rinna när den lutas).
- Låt pajen svalna och servera med vispad grädde!