Key Lime Pie

Ingredienser

  • IMG_2227200 gram Digestive-kex
  • 100 gram smält smör
  • 800 gram sötad kondenserad mjölk (2 burkar)
  • 8 st äggulor
  • 8 st limefrukter, skal och saft
  • Vispad grädde till servering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Krossa kexen i mixer till små smulor
  3. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret
  4. Tryck ut blandningen på botten av en form med avtagbar kant
  5. Förgrädda i ugnen ca 10-12 min. Ta ut och låt svalna.
  6. Blanda kondenserad mjölk, med äggulor, rivet limeskal och saften från 5-6 limefrukter (ha koll så att inte smeten blir för ”vattnig” då det skiljer mycket i storlek på limefrukterna)
  7. Låt smeten stå och dra i ca 60 min
  8. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen
  9. Fyll pajformen med smeten och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter (den ska inte rinna när den lutas).
  10. Låt pajen svalna och servera med vispad grädde!