Ingredienser (4 portioner)
- 400 gram fisk
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- salt
- 1 tsk Sambal Oelek (stark)
- 1 burk körsbärstomater
- 1 burk passerade tomater
- 5 dl hummerbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk maizena
- 1 apelsin
- Skalade räkor till garnering (om man vill)
Instruktion
- Skär fisken i tärningar och ström 1/2 tsk salt på den
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivolja i en stor kastrull i cirka två minuter.
- Tillsätt Sambal Oelek, tomater och buljong. Koka i 5 minuter
- Blanda grädde och Maizena.
- Tvätta apelsinen och riv skalet av halva apelsinen fint. Spara skalet till garnering. Dela apelsinen på mitten och pressa apelsinsaften i gräddblandningen. Blanda om och vispa ner i soppan. Koka soppan i ytterligare 3 minuter.
- Lägg i fisken och ta kastrullen av spisen. Låt stå i 3 minuter. Smaka av med salt.
- Garnera med apelsinskalet och eventuella räkor!