Ingredienser (2 bröd)
- 7 dl vetemjöl
- 4 dl grahamsmjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 1 tsk salt
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl hela torkade aprikoser
- 1 dl russin
- 1 dl hela hasselnötter
- 1 liter filmjölk
- 1,5 tsk bikarbonat
- 2 dl mörk sirap
- smör och ströbröd till formarna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj och bröa två avlånga formar.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör om så att det är väl blandat.
- Blanda sirap och filmjölk i en annan bunke.
- Häll sirapsblandningen över de torra ingredienserna och rör om med en slev tills det blir en kladdig smet.
- Fördela brödet i formarna och grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
- Ta ur brödet ur formarna direkt och låt svalna på galler under handduk
Brödet går utmärkt att frysa – jag brukar alltid göra dubbel sats!