Aprikosbröd

Ingredienser (2 bröd)

  • 7 dl vetemjölIMG_1650-001
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hela torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl hela hasselnötter
  • 1 liter filmjölk
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • smör och ströbröd till formarna

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj och bröa två avlånga formar.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör om så att det är väl blandat.
  4. Blanda sirap och filmjölk i en annan bunke.
  5. Häll sirapsblandningen över de torra ingredienserna och rör om med en slev tills det blir en kladdig smet.
  6. Fördela brödet i formarna och grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
  7. Ta ur brödet ur formarna direkt och låt svalna på galler under handduk

Brödet går utmärkt att frysa – jag brukar alltid göra dubbel sats!