Ingredienser (4 personer)
- 0,7 kg färsk tonfisk (i tjocka skivor)
- 2 msk Furikakekrydda
- 4st Avokado
- 2st Mango
- 1 Lime
- 1 knippe färsk grön sparris (ca 12st)
- 100 gram Ruccola
- Salt & peppar
- Olivolja
Instruktioner
- Gnid in tonfisken med olivolja och strö över Furikake runt om.
- Ansa sparrisen och smörj in med lite olivolja.
- Skala och skiva avokadon. Ansa och tärna mangon. Blanda försiktigt avokado, mango och ruccola. Fördela salladen på tallrikar och ringla över lite olivolja samt pressad lime. Salta och peppra.
- Hetta upp en grillpanna utan fett på hög värme och halstra fisken ca 3 min på varje sida (fisken ska fortfarande vara röd i mitten). Halstra även sparrisen lätt.
- Fördela sparrisen på salladstallrikarna och toppa med tonfisken!