Nu är det lön igen!

Efter att ha varit föräldraledig i sex månader utan att ha tagit ut ersättning från Försäkringskassan så är insättningar på mitt lönekonto lika sällsynta som ett vitt snötäcke på marken till julafton. Nu när jag skulle få min första utbetalning var känslan nästan densamma som när jag fick min allra första lön för många år sen. Även om jag visste att det skulle komma en utbetalning vågade jag inte riktigt lita på att det skulle fungera. En snabb titt i bankappen stillade min oro och visade att systemet fungerade som det skulle. Eftersom jag inte tar ut full ersättning så motsvarade tyvärr även storleken på utbetalningen det belopp som jag fick ut på min första månadslön för 20 år sedan…

Nedräkningen inför julen fortsätter – idag är det mat och bakdagen. Eftersom svärföräldrarna har bistått med en stor del av förberedelserna kunde vi lugnt fokusera på ”det lilla extra”. I mitt fall innebär det bak av Jul-Macarons, det har blivit en god tradition som jag avser att hålla vid liv. Med barnpassning under baket gick det väldigt smidigt! Receptet hittar ni här.

Lillan och mormor läser sagobok
Lillan och mormor läser sagobok

Apropå barnpassning så gör lillans mormor fortsatt succé. Vi har försökt läsa böcker för lillan många gångar men tålamodet är näst intill obefintligt. Det brukar sluta med att hon vill äta upp boken efter några minuter. Men nu var det minsann väldigt kul att läsa bok – det såg hur mysigt som helst ut i soffan!

På kvällen gjorde jag färdigt julrimmet till byn – nu är vi redo för julfirandet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *