- 500 gram skogschampinjoner
- 1 gul lök
- 1 röd chilifrukt
- 1 paket salladslök
- 1 paket sockerärtor
- 1,5 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk japansk soja
- 1 paket risnudlar
- 6 ägg
Instruktioner
- Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 minuter. Skölj sedan äggen med kallt vatten och skala dem.
- Ansa champinjonerna och dela dem i fjärdedelar. Skala löken och skär den i fina klyftor. Dela på chilifrukten och ta ur kärnorna. Hacka chilin. Fräs champinjoner, lök och chili i olivolja några minuter.
- Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och soja och låt koka i ca 10 minuter.
- Skär salladslöken och ärtorna i mindre bitar.
- Lägg i risnudlarna och koka i 3 minuter.
- Ta soppan från plattan. Tillsätt salladslök och ärtor.
- Servera soppan med ägghalvorna.