100 dagar och julafton

Idag har jag varit föräldraledig själv i 100 dagar. Visst har det varit några jobbiga nätter och en del regniga dagar när det har tagit emot att gå långpromenad med hund och barnvagn – men de minnen som kommer att bestå av denna tid är bara positiva. När sömnen har tagits igen och de blöta barnkläderna och hundtäckena har torkat är det alla underbara stunder tillsammans med den nya familjen som jag kommer att minnas. Jag hoppas att de dagliga inläggen här kommer hjälpa oss att komma ihåg denna tid tillsammans och att även lillan kan få bättre förståelse för sina första år genom att läsa det här i framtiden. Det är svårt att komma ihåg varje enskild liten händelse eller framsteg, för det händer ju någonting nytt varje dag. Det gör det säkert för alla hela livet, men just den här tiden har jag haft förmånen att iaktta dessa händelser på mycket nära håll och helt utan andra saker som har delat min uppmärksamhet.

Innan julmaten gick vi vår årliga promenad till våra närmaste grannar för att dela ut julkort, julrim och en symbolisk present. Det har blivit ett trevligt inslag på julafton att ta denna familjepromenad. Efter att den traditionsrika delen av familjen hade tittat på Kalle Anka var det dags för julmaten. Som vanligt var det svårt att hålla sig ifrån att äta för mycket mat och sen var det dags för en massa kakor och andra godsaker till julklappsutdelningen.

Det blev lite svårt att hålla takten med julklappsöppningen eftersom merparten av klapparna var till lillan. Hon tyckte nog att det var kul med presenterna men det tog väldigt lång tid för henne att öppna. Om vi inte hade bestämt oss för att hjälpa henne hade hon nog öppnat paket fortfarande…

Trött, mätt och tacksam gick jag och lade mig på julaftonskvällen. Det är något speciellt att få fira jul med sitt eget barn i sällskapet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *