Jägarvila, rabattjakt och hetsjakt

Tur att jag hade förberett lillans rum för en besvärlig natt. Så fort hon lade sig ner rann snoret till och hon satte sig upp i sängen och grät. Det slutade med att jag satt på sittpuffen med henne i knät tills hon somnade. För övrigt var det inte bara hon som somnade – efter drygt två timmar utan att kunna byta ställning kände jag inte mina armar längre… Jag tänkte att det här måste vara småbarnsförälderns variant av lumpens ”jägarvila”. Med de här förutsättningarna var det en intressant uppgift att försöka lyfta över lillan i sängen lite smidigt. Utan känsel i armarna och djupt förankrat i sittpuffen fick jag mobilisera alla mina krafter för att resa mig upp och försiktigt placera den fortfarande sovande bebisen i sängen. Efter denna inledande gymnastiska övning fick jag nästan 7 timmars ostörd sömn!

Idag skulle vi handla julmaten och komplettera med de sista julklapparna. Inte helt otippat var det några andra som hade kommit på precis samma idé. Innan jag går in mer på detta så måste jag erkänna att jag har blivit rabattjägare. Reklambladen som tidigare åkte i pappersinsamlingen utan att passera gå får nu mycket mer uppmärksamhet – jag är glad för allt som kommer i brevlådan! Jag tittar med glädje igenom allt från kampanjvaror i matbutiken till täcken och hemelektronik. Det är bara att ringa mig om ni har frågor!

Tillbaka till dagens matinköp – idag var det inga rabatter som styrde inköpen, iallafall om vi bortser från de rabatter som man kan parkera i… För att vara i vår stad får vi nog klassa situationen som både trafikkaos och hetsjakt, i huvudstaden hade man antagligen kallat det en ”vardagskväll”. Det fanns inte en enda ledig parkeringsplats utanför den vanliga matbutiken och alla bilar som stod och väntade gjorde det omöjligt att komma varken framåt eller bakåt. Efter en stunds tragglande för att komma ut igen åkte vi till nästa butik där vi fick plats direkt – bingo! När vi väl hade hittat parkering var det enkelt att lösa alla våra ärenden – det är inte större avstånd än att jag enkelt kunde gå med barnvagnen.

På kvällen lade jag lite tid på att samla ihop årets händelser i byn inför årets julrim, en tradition vi startade som nyinflyttade 2004. Sedan dess har jag varje år skrivit ett julrim om det som har hänt i byn som vi har delat ut på julafton. I efterhand blir det en rolig tillbakablick på åren som har varit. Ryktet säger att vissa händelser effektivt tystas ner för att de inte ska hamna i rimmet – tur att jag har bra och trovärdiga källor som avslöjar allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *