Det är bara ett lån pappa…

Bara några dagar kvar till jul nu. Vi ligger ovanligt bra till med alla förberedelser, kanske inte så konstigt när jag är hemma på dagarna. Men det drastiska beslutet att inte ha någon julgran i år har också bidragit. Vi kände att det blir för riskabelt med lillan och hunden som genom ett gott samarbete lätt skulle övermanna en vinglig gran.

Lillan roar sig med pappas pengar
Lillan roar sig på pappas bekostnad…

Utöver nycklarna som jag skrev om tidigare har nu lillan även hittat plånböckerna… Nycklarna kan hon ju knappast förstöra men genom att behandla min femhundralapp på samma sätt som hon hanterar sina böcker och toapappersrullen kan det snabbt bli en dyr historia. Å andra sidan tänker jag att det är kul att  hon har fått känna på ”papperspengar” innan de försvinner. Just nu verkar hon betydligt mer intresserad av sedlarna än av mina kreditkort, jag gissar att det kommer att förändras över tid…

På kvällen kom svärföräldrarna till oss för julfirande – lillan blev så glad så att hon sprattlade med både armar och ben medan hon skrattade högt. Jag tänker för mig själv att det är precis som med hunden – det är lättare att vara hjälte när man kommer på tillfälligt besök. Jag är ju ganska rolig jag också…

Lillans sovrum förberett för en riktigt snorig natt
Lillans sovrum förberett för en riktigt snorig natt

Eftersom snoret fortfarande rinner i hennes näsa förbereder jag natten på det sätt som någon klok person formulerade så här ”plan for the best, prepare for the worst”. I mitt fall innebar bästa-scenariot en lugn natt i min egen säng. Det som behövde prepareras var värsta-scenariot. Jag bäddade med extramadrass och täcke bredvid lillans säng. För säkerhets skull plockade jag fram en sittpuff ifall jag skulle behöva sitta med henne i knät och sova. Kom igen nu natten – jag är redo!

En reaktion på “Det är bara ett lån pappa…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *