I love the smell of såpa in the morning!

Idag åkte jägaren (svärfar) hem på morgonen. Efter två veckor med fullt hus under jakten är jag nu ensam med hunden och lillan igen. Frun och svärmor åkte till huvudstaden redan igår.

Det är konstigt vad som händer med en när man tillbringar mer tid i hemmet. Jag har till exempel utvecklat ett helt otippat intresse för renhållning. Missuppfatta mig rätt, jag hade det gärna städat och fint hemma tidigare också. Men om valet då var att antingen gå ut direkt och njuta av en solig dag, eller städa först så att det är fint när man kommer tillbaka, har jag alltid skippat städningen! En missad soldag kommer aldrig tillbaka men ett ostädat hus brukar alltid finnas kvar… Det här har orsakat en hel del diskussioner hos oss genom åren eftersom min fru tycker precis tvärtom – det går inte att njuta av en solig dag om man vet att huset är ostädat. Vi har efterhand blivit bättre på att hitta kompromisser i frågan och är nu rimligt överens om att det inte finns något rätt eller fel, bara olika synsätt.IMG_1835

Men nu har som sagt något hänt – när jag går hemma vill jag ha det rent och fräscht omkring mig. Med ett krypande barn och en boxer i familjen kan till och med jag som översynt astigmatiker alltid hitta något som behöver torkas bort, även om jag inte har glasögonen på mig… Min nya världsordning innebär att hela huset ska dammsugas varje vecka med understöd av mer eller mindre dagliga extrainsatser på de ytor där vi vistas mest. Idag var det dessutom dags för månadsrutin vilket innebär att dammsugningen kompletteras med våttorkning av alla golv med såpa. Det tar faktiskt inte så lång  tid och det doftar gott i hela huset när det är klart! Lillan har spelat med och sovit vid precis rätt tillfällen så hela projektet gick smidigt den här gången. Jag tror egentligen inte att jag tycker att själva städandet har blivit roligt. Det är nog snarare att städningen är en utmärkt aktivitet i de små mikropauser som min ”lediga” tid nu består av samt att jag vill göra klart städningen till frun kommer hem från jobbresan. Då vill jag att vi ska kunna njuta av eventuella soliga dagar tillsammans och inte behöva bry oss om husliga plikter. Min fru som också har noterat mitt förändrade beteende sammanfattade det hela med – ”nu förstår jag till slut hur mycket energi du måste ha lagt på ditt jobb tidigare”. Det kanske ligger någonting i det.IMG_1846

Välkommen hem älskling – till ett hus som doftar såpa!

3 reaktion på “I love the smell of såpa in the morning!”

  1. gaaaaaaahhhhhh ; det är ok att städa hos mig osså. Kan till och med tänka mig att ta en sväng med Valle under tiden. Höll på att skriva att jag kan ta lillan med, men där gick gränsen 🙂 🙂 🙂

    1. Jag kollade i kalendern men tyvärr ser det tufft ut att få in externa städuppdrag… men jag bjuder gärna på middag – det är bara att välja något av recepten och boka in en dag 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *