Hong-häng

Idag var det utflyktsdag. Hotellet har egna båtar som går ut till härliga öar med fina badstränder när man tycker att poolen blir för tråkig. Vi hade bokat in oss på morgonturen till Hong Island, vilket innebär att båten lämnar stranden nedanför hotellet kl 8.00. Det innebar att vi blev tvungna att väcka lillan strax efter kl 6 – inte populärt. Hon var arg som ett bi när vi kom till den tidiga frukosten men efter några skivor Gruyére-ost lugnade hon ner sig lite. När hela båtsällskapet hade samlats och vi hade intagit våra platser i båten var humöret återställt. Båten var en longtailbåt med stor öppen motor som bullrar som sjutton. Tjugofem minuter är ungefär vad man står ut med, jag tycker synd om de som kör dessa båtar dag ut och dag in utan hörselskydd.

Det visade sig snart att det finska paret med småbarn som var med på turen hade rummet bredvid oss. Eftersom lillan hade varit ganska högljudd de gånger hon hade vaknat under den senaste natten blev det lite pinsamt – jag tyckte att de tittade lite konstigt på oss redan vid samlingen. Till slut blev jag tvungen att fråga om vi hade hållit dem vakna på natten, men de svarade helt oförstående på engelska med finsk brytning ”Noo, noo, fee för sliiping! Ferry fick wålls!”. Då kändes det lite bättre!

image

När vi kom till Hong hittade vi snabbt samma träd som skuggade oss för fem år sedan, när vi var där förra gången. Platsen var perfekt eftersom tidvattnet gjorde att vattenbrynet snabbt kom närmare skogskanten och gjorde att de som valde en plats längre ner på stranden fick flytta gång på gång. Vi badade och tittade på fiskar. När ett danskt par som vi träffade på båten matade fiskarna med lite bröd blev de helt vilda och skrämde lillan med sitt glupska hoppande. Hon kom dock över det hela ganska snabbt och fortsatte sig badande. Vi kunde stå olika långt ut i vattnet och låta vågorn skjutsa lillan mellan oss, mycket praktiskt.

image

När vi hade badat hann vi inte mer än upp till handdukarna innan vår för tidigt väckta dotter tyckte att det var sovdags igen. Hon klättrade helt enkelt upp på mig där jag låg och solade, sedan somnade hon sittandes och trillade ner på mig. Min fläskläpp från det tidigare dyket som nu har börjat återfå normala proportioner träffades naturligtvis av hennes haka, så den lär väl vara öm några dagar till… Eftersom hon nu sov sött ovanpå mig så var ju även jag tvungen att vila lite, stackars mig…

image

På vägen hem tog vi en liten extratur in i en lagun på baksidan av Hong där vi hann med ett snabbdopp medan vi funderade på hur en sådan lagun överhuvudtaget kan bli till.

Tillbaka på hotellet fortsatte badandet. Jag tog en tur till swimupbaren för att ta en öl och hittade ett annat svenskt par som reste med sin lilla dotter. När jag kom tillbaka för att göra familjen sällskap hittade jag två ”sleeping beuties” på gräsmattan – det är tufft att bada!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *