Flight mode och ersättningsjakt

Då var det dags för lillans andra utlandsresa. Denna gång en lite längre flygning till Krabi för en veckas värme på ett trevligt hotell. Beräknad flygtid var 11 timmar så det gällde att ha bra sysselsättning. På morgonen fick vi information om att planet var försenat – inte nu igen tänkte vi! Förra gången vi flög blev vi 32 timmar försenade. Den här gången verkade det bara bli en timmes försening så vi åkte iväg till flygplatsen när det var dags. 

Jag hade förbokat parkering via Swedavia, så det skulle bara vara att köra in eftersom de har kameror som läser av registreringsskylten. Men den här gången öppnade sig inte bommarna. Jag fick trycka på hjälp-knappen på automaten och efter att ha förklarat mitt problem fick jag till slut ett muttrande svar ”Du har skrivit in regnumret med små bokstäver. Då öppnas inte bommarna.”. Eftersom jag har lite koll på IT-branschen så vet jag att det år 2016 går att bygga lösningar som inte är beroende av att man skriver in regnummer med stora bokstäver! Hoppas nu inte att det är mina kollegor som har byggt systemet 🙂

När vi kom till flygplatsen checkade vi in våra väskor. Frun blev lite irriterad när hennes väska fick en stor lapp som det stod ”Heavy” på trots att min väska vägde exakt lika mycket och jag inte fick någon lapp. Efter att ha växlat pengar gick vi igenom säkerhetskontrollen. Eftersom vårt hopp under flygresan stod till att kunna ge lillan ersättning om hon blev grinig kollade jag med frun om hon hade koll på de portionspåsar med ersättning som vi hade förberett. Efter att hon gjort en snabb kontroll i väskan fick jag den där blicken som man helst inte vill få i detta läge – hon hittade inte påsarna. Det var nu exakt 55 minuter till planet skulle lyfta och vi tänkte att påsarna på något sätt måste ha hamnat i någon av de incheckade resväskorna. Få ut de incheckade väskorna – inte en chans. Få tag på ny ersättning på Arlanda – omöjligt. Klara flygningen utan ersättning – knappast! Som tur var hade frun joggingskorna på sig – hon sprang ut genom tullen, fångade en taxi, åkte till närmaste matbutik i Arlandastad. Efter att ha köpt ny ersättning tog hon den väntande taxin tillbaka till terminalen, igenom säkerhetskontrollen och passkontrollen. Hon kom till gaten precis i tid för att gå på planet.  Genomsvettig och med sveriges dyraste ersättning i handen kom hon i alla fall med planet! Då hade jag precis hittat påsarna i det andra handbagaget 🙂

Lillan var på ett alldeles strålande humör. Hon hade inga som helst planer på att somna direkt på planet, utan kollade noggrannt in omgivningen. Vi hann äta, titta på lite barnfilm på plattan och prata lite om det allmänna läget innan hon till slut somnade. Då hade hon varit tystare än de flesta andra småbarn och många av de vuxna… Det är otroligt vad ett par Gin och Tonic kan göra med de annars så tystlåtna svenskarna. Vi blev väckta bara ett par timmar senare av en flygvärdinna som viftade med en taxfree-broschyr. Vi var inte de enda föräldrarna som undrade om det var ett smart drag att väcka alla för att sälja taxfree-produkter med tre timmar kvar till landning. Vi landade till slut i Krabi utan några som helst missöden på planet, men efter att ha köat 1,5 timme genom passkontrollen och åkt bil i en timme till hotellet var vi ganska trötta. 

Vi hade kontaktat hotellet i förväg och bett om ett rum på markplan nära barnpoolen. Vi fick ett suveränt rum på ”babyvaktsavstånd” till poolen, restaurangen och gymmet. Efter att ha ätit lunch och testat poolen tog vi en välförtjänt eftermiddagslur – så här långt hade det ju ändå gått ganska bra! 

 

4 reaktion på “Flight mode och ersättningsjakt”

  1. Underbart!!! Kan riktigt se Frugan spurta iväg målinriktad, men frågan är hur vänlig hon var mot taxichauffören??ha det underbart nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *