Korklek och problem att nätverka

Sex månader verkar vara gränsen för hur länge man bör vara borta från kontoret. Efter julhelgen slutade alla mina livlinor till arbetsvärlden att fungera. Maillösenordet skulle bytas, men när försökte koppla upp datorn för att ändra lösenord så fick jag ett meddelande om att även datorn hade spärrats från nätverket. Skönt eller jobbigt, det beror nog lite på hur man är lagd. Personligen tycker jag att det handlar lite om respekt för de kollegor som behöver få tag på något gammalt dokument som jag råkar veta var det finns eller någon snabb fråga som behöver svar. Att kolla av mailen någon gång ibland känns inte allt för betungande och jag har också ett intresse av att ha lite koll på vad som händer på kontoret.

För att få ordning på datorn åkte jag och lillan förbi huvudkontoret. Jag blev insläppt i ett konferensrum och började koppla upp datorn. Jag insåg snabbt att jag inte skulle lösa detta själv utan fick ringa supporten. Receptionen sade att supporten numera finns i Portugal, senast jag ringde satt de i Indien. Det går fort nuförtiden… Det visade sig dock att om man hade besvärliga problem med sin dator så hamnade man till slut i Indien i alla fall, och det hade jag tydligen. Efter en timme på telefon hade jag fått igång mailen men datorn var fortfarande okontaktbar. Supporten lovade att ringa tillbaka med en lösning så jag gick ett varv runt kontoret och hälsade och sen åkte vi vidare. På eftermiddagen ringde supporten och sade att jag måste åka in till kontoret för att lösa mitt problem. Jag sade att jag hör av mig lite senare, kanske efter sommaren…

Lillan har nu tagit trappleken ett steg vidare. Svärföräldrarna har en stor glasskål fylld med vinkorkar ovanför trappan. Den nya hobbyn består av att plocka ett par vinkorkar, ta sig till den öppna trappan och slänga ner korkarna mellan några trappsteg. Det låter superroligt när de slår i marken en våning ner. Utöver hemmapappa kan jag nu alltså titulera mig korksamlare!

Imorgon bär det av mot varmare breddgrader. Sirfplattorna är laddade, alla simtillbehör är packade och jag har sagt åt lillan att sova lite extra bra i natt så att hon är på gott humör imorgon!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *