Två högriskprojekt

Om det är någonting som jag har lärt mig genom mina år i IT-branschen så är det att projekt som är otydligt definierade från början sällan blir bra. Om det dessutom finns en tidspress så blir de aldrig bra… Och så får vi inte glömma att det är fredagen den 13:e idag!

Dagens första projekt var premiärklippning för lillan och som ni förstår av inledningen blev det inte riktigt som vi hade tänkte oss. Frun hade bokat tid hos sin frisör som lite motvilligt tog sig an att klippa vår dotter, hon försökte tappert övertala oss att klippa själva. Och så var det själva specifikationen, dvs hur skulle hon klippas. Eftersom frun inte hade möjlighet att följa med så var vi tvungna att försöka komma överens innan. Jag vet inte hur ofta ni pratar om frisyrer hemma? Jag kan i alla fall säga att det inte räckte med de två fraser som jag brukar använda hos frisören – ”Typ likadant fast lite kortare” och ”Nej, jag behöver inget vax i håret”. Nu skulle det diskuteras lugg, uppklippt här och där, strategi för tofsar och hantering av öron. Efter att jag trott mig förstå någorlunda vad jag skulle säga till frisören åkte jag och lillan iväg i god tid hemifrån. Jag hann med att både tömma återvinningen och handla fisk innan klipptiden.

När jag kom in hos frisören såg hon lite förvånad ut och utbrast ”Där är ni ju, jag trodde inte ni skulle komma. Ni hade ju tid för en halvtimme sen och min nästa kund kommer om fem minuter… Vi får nog boka en ny tid.”. Då det inte kändes som en klockren start på helgen att komma hem med en oklippt dotter föreslog jag att vi gör vad vi hinner innan nästa kund kommer – alla varningsklockor för högriskprojekt ringde på en gång. Efter att frisören snabbt hade förkastat våra hårt förhandlade tankar om frisyr så klippte hon topparna och kortade luggen lite. Med hjälp av en nyinköpt tandborste lyckades jag distrahera lillan tills snabbklippningen var klar och jag måste säga att jag tycker att det blev riktigt bra!

Till nästa besök hos frisören behöver vi öva lite på vår internkommunikation, både vad det gäller tider och frisyrer!IMG_2217-001

På eftermiddagen var det dags att börja med nästa utmaning – kvällens måltid som bestod av pilgrimsmussla med morotsmajonnäs och inlagda grönsaker som förrätt och hälleflundra med smörsås, blancherad grönkål och syltade kantareller som huvudrätt. Precis som jag har lärt mig från tidigare matprojekt är varje enskilt moment inte speciellt svårt, utmaningen ligger i att få allting klart i rätt tid och att inte glömma den där saken som ska ligga och dra i tre timmar! Eftersom jag inte kan laga sådana här rätter på ren rutin än så heter lösningen förberedelser (som dessutom går utmärkt att förena med en kall öl). Jag tror nästan att jag har använt varenda skål och bytta i köket för att få ihop alla små detaljer i dessa rätter, men när det väl landade på tallriken blev det riktigt gott! Recept kommer!

 

En reaktion på “Två högriskprojekt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *