Strömlöst strömlås och att lukta på blommorna

När vi byggde till huset satte vi in ett batteridrivet kodlås på den nya altandörren. Det har fungerat utmärkt ända tills batterierna tog slut… Varningen som skulle göra det möjligt att byta batterier innan låset slutade fungera har inte visat någonting, men det går definitivt inte att låsa upp. Nåja, det borde ju inte vara något större problem om jag bara hittade det lilla specialverktyget som jag är övertygad om att jag lade på en väldigt bra plats när vi monterade låset för 6 år sedan. Efter att ha rannsakat mig själv och funderat på hur jag borde ha funderat då, lyckades jag hitta verktyget i en låda i garaget. Som tur var hade vi två nya batterier hemma så det var snabbt fixat och nu fungerar allting bra igen! Eftersom elektroniska lås snart kommer att var det normala även för ytterdörrar kan det ju vara värt en tanke att ha koll på batterierna och specialverktygen – det blir inte roligt den dagen man står på utsidan med låst dörr och batteritorsk.

Nästa projekt för dagen var att ta sig an vårt numera skeva och lutande trädäck. Det var det den första delen av trädäcket som vi byggde själva på en helg för drygt tio år sedan som nu har fått en ordentlig slagsida. Jag ska väl erkänna att vi var såpass sugna på att se snabbt resultat när vi byggde däcket att vi fuskade lite med grundläggningen. Vi hade en hög med porösa byggblock hemma som vi använde som grund och nu var det bara grushögar kvar under reglarna. Jag skruvade bort några plankor och lyckades få under garagedomkraften så att jag kunde lyfta trädäcket. Eftersom det var svårt att komma åt att gräva och gjuta ordentliga plintar blev det en ny ”provisorisk” lösning med impregnerat trä. Om det håller tio år till så är jag nöjd med det!

Vi tillbringade hela eftermiddagen ute i det underbara vårvädret, allting blir så mycket enklare när det är skönt väder ute! Lillan kröp omkring på egen hand och undersökte trädgården. Frun lärde henne att det är bättre att lukta på blommorna än att äta dem, sen kröp lillan runt och plockade alla nyligen utslagna blommor på gräsmattan och luktade på dem…

2 reaktion på “Strömlöst strömlås och att lukta på blommorna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *