Dags att bli torris

Frun åkte iväg tidigt för säsongens första hundtävling. Det skulle visa sig att det blev en händelserik dag för dem. Redan före tävlingen blev Boxern påhoppad av en annan tävlandes hund, en Malinois. Som tur var blev det inga allvarligare skador, men ett bett precis under ögat och en uppstressad hund är inte precis den uppladdning man önskar sig. Uppletande och spår gick bra trots incidenten men tyvärr räckte inte dagens lydnad riktigt till en uppflyttning. Om det berodde på incidenten eller om det bara var vanligt ”boxerhumör” kommer vi aldrig få veta, vi hoppas bara att han inte har blivit påverkad inför framtiden.

Vi tänkte att det är ett bra läge att försöka få lillan torr så att vi kan skippa blöjorna helt och hållet. Nummer 2 har hon gjort på pottan länge nu så det känns inte som ett problem. Efter en snabbkoll på 1177.se tog vi helt sonika av blöjan och lät henne gå med mjukisbyxor på förmiddagen. Jag kan summera dagens erfarenheter på området som att det fortfarande finns god potential för utveckling. Jag tyckte ändå att hon indikerade att hon var kissnödig en gång och jag hann ta av byxorna och sätta henne på pottan innan det var dags – jag ser det som en halv seger!

Vi hjälpte en granne att installera Chromecast (gör det möjligt att stream video ifrån en Android-enhet till en TV). Vi höll dock på att fastna utanför för det fanns både Vov, Vov och flera Brmmm, Brmmm att titta på. Lillan tyckte att det det var betydligt mer intressant än den senaste tekniken…

Lillan härmar fler och fler saker. Utöver att ta min ölburk och börja dricka ur den så har hon idag saltat sin egen mat. Eftersom vi har varit försiktiga med att salta vår mat överhuvudtaget sen hon blev till har vi alltid ett litet ”nödkar” med flingsalt på bordet. Nu har hon tydligen sett oss salta vår mat tillräckligt många gånger så idag tog hon själv en nypa och saltade sin mat. Lagom mycket och väl utspritt på maten, svårt att inte bli imponerad! Avslutningsvis så smorde hon in sig själv med hudlotion på kvällen. Hon har varit lite torr i huden så vi brukar smörja in henne och det har hon tydligen också lärt sig hur man gör. Hon tog tuben, klämde ut lite salva och smorde in först det ena benet och sedan det andra. Vår läraktiga lilla hjälte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *