Rörlig bild – hur svårt kan det vara?

Jag vill börja med att meddela den glada nyheten att den nya leksakskaninen snabbt blev accepterad och numera utgör en officiell del av vår familj (även min dotter kanske kände av odören från den gamla kaninen).

Min fru jobbade hemma idag så jag behövde inte tänka på hundpromenaderna, men eftersom det var fint väder tog vi ändå en gemensam långpromenad på lunchen. Den här gången tog jag lillan i vår bärryggsäck – hon verkade uppskatta den nya vyn och höll sig vaken hela promenaden.

På eftermiddagen tog vi en runda med cykelvagnen för att undersöka möjligheten att hämta och lämna med cykel på en av de förskolor som vi funderar på. Det gick väldigt smidigt att ta sig dit eftersom det var mycket nerför. Hem var det värre, jag var tvungen att stanna och gå i den brantaste backen. Väl hemma igen var jag genomsvettig och helt slut. Om vi bestämmer oss för den här förskolan blir det till att ta bilen…

Efter nattningen tog jag tag i en sak som hört stört mig en tid. Vi har köpt två olika babyvakter från Philips, en med enbart ljud och en med bild och ljud. Båda två fungerar men har också sina brister:

  • Babyvakten med ljud går att använda med batteri i båda enheterna vilket är bra. Dock är det bara den ena enheten som går att ladda batterierna i, så för den andra måste man ta med sig en separat batteriladdare eller köpa engångsbatterier. Tilläggas bör också att den portabla babyenheten är stor som en fotboll, eller åtminstone en välpumpad handboll… Den är helt enkelt för otymplig att ställa i tex barnvagnen.
  • Babyvakten med bild kräver ström i babyenheten vilket begränsar användningsområdet en hel del. I vårt fall sitter den fast monterad vid sängen, vi flyttar väldigt sällan på den. Problemet är dock att enheterna tappar kontakten med varandra hela tiden. Då detta dessutom uppmärksammas med några ljudliga pip vid varje tillfälle blir det snabbt en stämningsförstörare vid middagen eller i TV-soffan.

Det jag vill ha är en laddningsbar, mobil babyvakt med bildöverföring som fungerar! Är det för mycket begärt år 2015? Jag vill minnas att man sände live från månlandningen 1969 🙂

Eftersom jag hade en avlagd iPhone hemma börjaIMG_2354de jag fundera på om inte den skulle gå att använda för detta ändamål. Jag hittade en App (iCam Pro) som skulle göra det möjligt och resultatet av mina första tester är positiva! Nu kan jag få både ljud och bild inom hela täckningsområdet för vårt trådlösa nätverk till en kostnad av 49 kr – inte så illa! Jag återkommer med en uppdatering när jag har använt lösningen ett tag!

Vi har fått svar från Novair på vårt skadeståndskrav. Inte helt oväntat så hänvisade de till extraordinära omständigheter och nekade ersättning trots att flera rättsfall visar att fel på flygplanen generellt sett är att betrakta som en del av ordinarie verksamhet. Jag undrar hur mina kunder hade reagerat om jag hänvisade till extraordinära omständigheter när deras datorer krånglar… Jag har pratat med Allmänna reklamationsnämnden som är nästa instans. De skall undersöka frågan och återkomma. Fortsättning följer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *