Max Martin, Redone och ”Swedish House Man”

Varje natt är unik. Inatt testade vi intervallsovning. Det innebar i vårt fall att man tar en liten paus från sovandet varannan timme hela natten men att varje paus är ganska kort. Oklart om jag gillar detta upplägg bättre än de långa vakenperioderna men man måste ju testa innan man vet… Med denna allsidiga träning i sovkonst så måste vi ju bli grymma på att sova över tid. Om jag hade samma variation i  löparspåret så skulle jag säkert bli en bra löpare också 🙂

Jag vet inte hur min hjärna är konstruerad, men jag vet att den gillar att fundera på alla möjliga nödvändiga och mindre nödvändiga frågor. Utan att behöva tänka på nya tekniska innovationer, krångliga avtal eller nästa datablad som ska skrivas, så måste den fundera på något annat. En sak som återkommer är att hitta på nya texter till befintliga barnsånger, en sysselsättning som går utmärkt att kombinera med hund- och barnvagnspromenader. Idag tog jag med min senaste text till sångstunden och fick möjlighet att sjunga den tillsammans med hela gänget – jag tror att det var 32 personer där om vi räknar in barnen. Det var både kul och konstigt på samma gång! Lillan skrattar så att hon tjuter när vi sjunger den här texten och gör rörelserna till! Om ni vill pröva den hemma så kommer texten här:

Inifrån kroppen

På vägen hem somnade lillan i bilen som vanligt. Ett tillfälle som inte får missas! Jag hann damssuga och såpa alla golven innan hon vaknade och det blev dags för en sen lunch.

Jag hann plocka fram det mesta av adventsgrejerna innan frun och hunden kom hem. Om ni tycker att det har varit tyst om dem ett tag så beror det inte på att jag försöker ”skriva ut dem” som karaktärer i bloggen. De beror helt enkelt på att de har varit i Huvudstaden och jobbat hela veckan (ja, åtminstone frun har jobbat säger hon). Men nu är de tillbaka och frun och jag hann avsluta kvällen med lite soffmys och ett glas rödvin.

Läggdags igen och jag tänker att det nog är lite jobb kvar innan mina texter kan konkurrera med de som har skrivits och producerats av Max Martin och Redone. Men nu har jag fått en av mina texter framförd och ingenting är omöjligt. Jag lovar att komma ihåg hur det började i ett eventuellt framtida tacktal – ”It all started on a ’songhour’, something we have in Sweden to keep parents and children occupied during our very long parental leaves”. Mitt artistnamn kanske skull kunna bli ”Swedish House Man”  🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *