Ersättning nr 3

Nu är vi ett sovteam igen! Prinsessan vaknar 1-2 gånger på natten för matning och blöjbyte. Både hon och jag somnar om så fort vi är klara och vaknar utvilade på morgonen, det är så här det ska vara!

Idag tänkte jag på att vi ofta får frågor om hur vi har kunnat vara lediga så länge tillsammans under sommaren. Det enkla svaret är att alla föräldrar har rätt att vara lediga så mycket som man vill innan barnet har fyllt 18 månader, även tillsammans. Det finns naturligtvis en hake, man kan inte ta ut full ersättning från försäkringskassan. Om man har möjligheten ekonomiskt att klara sig utan ersättning från försäkringskassan under en period är det här en fantastisk möjlighet. Vi har tagit av våra besparingar för att kunna vara lediga länge tillsammans och vi ångrar oss inte en enda sekund!

Idag började vi för första gången med potträning. Första gången hände ingenting, andra gången hände ingenting men tredje gången kom det lite kiss i potten. Jag har aldrig blivit så glad för att någon har kissat! Som hundägare har man ju en bild av hur det här med ”rumsrenhet” ska tränas, vi får se hur går med barn!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *