Äggröra i bergen

Jag började påskaftonen med en golfrunda på områdets egna golfbana. Det är mycket praktiskt att kunna åka golfbilen direkt ifrån det egna garaget upp till första utslagsplatsen som bara ligger ett par hundra meter därifrån. Innan det var dags att prova lyckan på banan hann jag slå några puttar på övningsgreenen och det var tur! Greenerna är här ruskigt snabba jämfört med de svenska så man får vara lätt på handen om man vill stanna kvar på greenen…

  
Spelet gick förvånansvärt bra med tanke på att det var ett tag sedan jag höll i en golfklubba. Jag slog en del riktigt långa drivar och sen slog jag även några raka drivar 🙂 Jag klarade hela rundan utan att träffa något av alla hus som ligger utmed golfbanan, det finns garanterad bättre sätt att hitta nya vänner…

Resten av gänget hade varit iväg och simmat så det var en trött lillan som mötte upp efter golfrundan. Hon sov skönt i vagnen utanför ända tills det var dags för middag och främmande! 

  
Påskaftonskvällen firade vi tillsammans med mina släktingar och ytterligare ett svenskt par som bor i området. Här håller svenskarna ihop, åtminstone när det blir tal om att dricka nubbe! Vi åt lax, sill och Deviled eggs som förrätt. Huvudrätten bjöd på skinka med ugnsbakad minipotatis. Till sällskapets stora glädje serverades det Irish Coffee efter maten och sedan pratades det tills det var dags att gå och lägga oss. Vi berörde bland annat ett av de få problem som finns här i området – den höga höjden gör det nämligen väldigt svårt att vispa ägg. Så om man vill ha sockerkaka och maränger måste man köpa det färdigbakat från ett bageri på lägre höjd. Vi elaka gäster undrade förstås om det är den höga höjden som också gör att all mat måste köpas färdigskuren i det här landet? Till och med skinksteken var skivad i förpackningen. Här ska man inte behöva anstränga sig i onödan.

  

Innan vi gick till sängs förberedde vi morgondagens stora händelse – Easter Egg hunt. Vi fyllde ca 40 små färgglada ägg med kaninkex och gömde dem på lämplig kryphöjd för lillan. Tanken är att hon ska få leta ägg hela dagen imorgon – jag hoppas att hon är intresserad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *