SGI = Så Grymt Invecklat

Lugn dag i huvudstaden idag. Lite småfix med svärfars fiberinstallation. Jag blev nästan lite tårögd när vi fick igång allting och mätte upp hastigheten till 100 Mbit. Fiber är någonting vi än så länge bara kan drömma om på landet. Trots att vi är en grupp som jobbar hårt för att få till en utbyggnad i vårt område så är det svårt att få någonting att hända.

Tänkte att jag skulle ta tag i ännu ett samtal till Försäkringskassan idag. Även om man blir lite uppgiven varje gång man ringer och det är mer än 30 min telefonkö så måste jag säga att det fungerar väldigt bra att bli uppringd, och när de väl ringer så har det varit ett riktigt proffsigt bemötande! Anledningen till mina samtal är att jag fortfarande inte har full koll på vad som gäller rörande vårt SGI (Sjukpenninggrundande Inkomst) när vi är hemma utan att ta ut ersättning för Försäkringskassan. Eftersom vår dotter snart är 12 månader har jag förstått att det är hög tid att ta itu med detta.

Innan jag började sätta mig in i föräldraförsäkringens alla möjligheter och skyldigheter kände jag mig som en normalbegåvad svensk, men nu känns det som att alla andra har förstått det här utom jag… Vi har kanske haft en egen bild av hur vi vill lägga upp vår ledighet som inte riktigt har stämt in på normen men för oss har det tagit ganska många timmar att lista ut hur vi bäst ska lägga upp ledigheten för att minimera tiden utan SGI. Det här är något som borde finnas med på föräldrautbildningen man går som blivande förälder!

Till slut tror jag nu att vi med Försäkringskassans hjälp har hittat en lösning som gör att vi båda kan vara långlediga med prinsessan även nästa sommar – tjohoo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *