Redo för sommaren!

Frun, lillan och boxern åkte hem på morgonen. Jag stannade kvar med färgburkarna och polertrasan. Jag hade räknat ut att om jag grundmålade båten tidigt på morgonen och sen polerade överbyggnaden medan färgen torkade så  skulle jag hinna måla den riktiga bottenfärgen innan jag åkte hemåt på eftermiddagen. Min plan höll fint ända tills det började regna… Regna och polering gör sig helt enkelt inte så bra tillsammans. Jag försökte tappert men till slut blev det bara gegga av polermedlet. De sista delarna fick jag bara torka rent med trasa. Om det ser alldeles för illa ut så får vi väl ta en omgång till på någon trevlig skärgårdsö i sommar. Förhoppningsvis med solsken och en öl i handen!

Efter två dagars slit med båten var den i alla fall i ett skick som gjorde den fullt möjlig att sjösätta. Sen finns det ju alltid detaljer som man kan jobba mera på, men då är risken att man aldrig blir klar… Nu var jag i alla fall sugen på att komma hem till resten av gänget. Jag satte mig i bilen och tyckte att det rullade på hyfsat bra genom Stockholm och sedan söderut på E4:an.

Efter tankning och lite mat i Norrköping skulle det sedan gå ännu smidigare. Jag blev omkörd av två tyskregistrerade BMW. Gissningsvis var det testbilar som nu bara skulle köras hem till Tyskland igen. Det verkade som att även dessa chaufförer hade lite hemlängtan, för de höll inte igen direkt. Jag lade mig på betryggande avstånd bakom dem och hade dessutom Waze startat på telefonen för att upptäcka eventuella faror i tid. Ledsagad av de tyska bilarna som höll tempot uppe ända till Jönköping, kunde jag sedan rulla vidare i eget majestät mot en av mina bättre tider på sträckan, och då har jag ju försökt några gånger…

Hemma igen kunde jag summera en vecka som hade gjort oss väl förberedda för sommaren. Bilen och husvagnen gick igenom besiktningen utan någon anmärkning, lillan sov dessutom igenom hela besiktningen i bilstolen. Båten är redo för sjösättning och snart kommer gräsklipparen tillbaka från sin service. Så nu när vi är redo är det ju tråkigt att sommarvädret precis försvann…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *