På vintergatan utan solhatt

Lillan har sovit riktigt bra på sistone. Det känns lite märkligt att jag då känner mig tröttare än tidigare på morgnarna. Jag får trösta mig med att det säkert kommer återfall gällande sömnrutinerna och att jag kanske piggnar till igen när lillan åter vaknar på nätterna…

Packning och förflyttning på programmet idag. Efter allt vårt jobbpendlande har vi hyfsat rutin vad det gäller att packa våra egna väskor. Med lillan på resan blir det helt plöstligt en annan sak. Helst skulle vi vilja ta med oss saker för precis alla eventualiteter men turligt nog finns det en maxvikt på bagaget att förhålla sig till. Vi tog helt enkelt med oss lite extra saker till Stockholm så får vi göra en utrensning innan vi åker.

Vi valde denna gång att åka i två bilar till Stockholm. Frun skulle träffa hundkompisar på vägen och jag skulle göra ett stopp hos min bror för att hämta upp flygpottan… För den oinvigde kan jag förklara att det handlar om en potta med tillräckligt små yttermått för att ledigt passa i handbagaget på flygresan. På flyget fungerar det inte att ta med någon komfortabel potta med hög rygg inte! Jag fick också handfasta tips om hur man som medellång man med en ettåring och tillhörande potta bäst bör ta sig in på en flygtoalett utan att fastna eller skada sig…

På bilresan upp drabbades vi av ett lite oväntat snöoväder. Det snöade egentligen inte så mycket, utan snarare jobbigt. Det var sådan där snö som gör att man inte ser så mycket annat än just snö när man kör med halvljuset och när man sedan testar att slå på helljuset så ser man absolut ingenting… Vi tog oss i alla fall framåt i maklig takt och stannade bara en gång för att äta i Stavsjö. Lillan blev på ett sällsynt gott humör av de gröna ärtorna som jag bjöd henne på. Hon skrattade högljutt och vi hade det riktigt trevligt. Vissa andra gäster föll in i skrattet, andra tyckte nog mest att vi var konstiga. Några gäster såg ut att behöva skratta lite oftare…

I bilen kom jag på att jag hade glömt att packa min kära solhatt. Den har varit med på varenda semester sedan jag köpte den på Disneyland för drygt 15 år sedan. Jag hoppas att det inte är ett dåligt omen men det känns ändå lite konstigt att lämna landet utan den…

2 reaktion på “På vintergatan utan solhatt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *