Räkfrossa och ostfrossa

En skön mellandag utan någonting  bokat. Ja, vi hade åtminstone inte planerat någonting när vi var klara med frukosten… Sen började vi med att bjuda  in vänner på spontanmiddag. Sen kom vi på att vi ville göra ett gemensamt besök med lillan i badhuset för att testa de nya badringarna. Och innan dess behövde vi gå en långpromenad och sen var det lunch också. Ni kan ju själva räkna ut hur redo vi var när middagsgästerna dök upp alldeles för punktligt…

Gästerna erbjöd sig snällt att hjälpa till med förberedelserna (de såg väl att det skulle vara enda chansen att få middagen serverad i rimlig tid). Jag tyckte att skalning av de räkor som vi skulle garnera maten med lät som en rimlig insats. Det visade sig snabbt att jag inte hade lyckats speciellt bra med att tina de sent inköpt frysta räkorna så vår gäst fick stå och tina våra räkor med händerna innan de kunde skalas – det var kvällens räkfrossa det. Jag försökte komma med lite glada tillrop medan jag jobbade på att få resten av ingredienserna i ett skick som lämpade sig för servering. Till slut blev det mat på tallrikarna och jag hoppas att det inte blev några bestående frostskador av de kalla räkorna.

Vi avslutade kvällen med en ordentlig ostbricka. Om man hade öppnat vårt kylskåp utan vetskap om innehållet hade  man nog slängt allting – dofterna av alla ostarna visade sig inte ifrån sin bästa sida när de hade varit instängda i kylen. Rumsvarma och upplagda på ostbrickan blev det en betydligt mer angenäm komposition som vi njöt av i flera timmar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *