En helt vanlig dag

Idag tyckte prinsessan att kl 5 var en lämplig tid att gå upp på morgonen. Jag har insett att förhandlingsutrymmet är mycket begränsat i denna fråga, så för att inte riskera att förlora diskussionen går jag snällt upp och försöker vara den glada morgonpigga pappan! Jag erkänner att jag missade kursen om gränssättning…

När jag ändå var uppe tänkte jag överraska frun och mormor med lite nybakta frallor. Jag provade ett nytt recept på Morotsfrallor. De gick snabbt at göra och blev helt ok, men inte fantastiska.IMG_2475

Förmiddagen gick åt till att tömma gästrummet och montera den nya soffan. Det blev precis så bra som vi trodde – nu får vi hoppas att det går att sova i den också!

Efter lunch åkte jag och lillan på återträff med mammagruppen. Det slog mig att jag aldrig tidigare har träffat den här gruppen så det kändes lite lustigt med en återträff och dessutom med mammagruppen… Det var i alla fall kul att träffa barn och föräldrar.

Samtalet som leddes av BVC visade att de flesta föräldrar oroar sig för ungefär samma frågor – hur stora matbitar kan man ge, hur ska man säkra upp hemma och hur hittar man tid att träffa sin partner?

Överlag verkade alla barnen (och föräldrarna) må bra men det märks också tydligt hur olika långt barnen har kommit i sin utveckling. En del sitter medan andra springer omkring som yrväder. En del ler med hela tandrader medan andra väntar på sin första tand. Det är svårt att inte jämföra med de andra även om jag vet att det är olika för alla barn.

Efter träffen på BVC och handling var lillan helt slut och somnade nöjd i bilen efter att ha redogjort ordentligt för sina upplevelser.

På kvällen lagade jag fisksoppa med tomat, apelsin och chili – den kan jag varmt rekommendera så här på hösten. Ju kallare det är ute, desto mer Sambal Oelek stoppar man i soppan!IMG_2481

Vid nattningen skulle lillan även berätta för mamma om sina upplevelser. Nattningen som normalt brukar gå på 15 minuter tog nästan en timme idag, man kan inte få nog av vår lilla tjattrande hjälte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *