Detox och att springa till tiden tar slut

Vi började dagen med Chia-gröten som vi hade förberett igår. Toppat med lite yoghurt och frukt såg det mer ätbart ut. Om jag nu ska recensera smaken så måste jag säga att chia-gröten i mina ögon inte är någon smaksensation… Den smakar knappt någonting och har dessutom en konsistens som jag inte eftersträvar i matlagningssammanhang. Lillan tyckte däremot att chia-gröten smakade bra! Om det här ska bli en bestående tradition måste jag nog övertygas om att de små fröna verkligen gör underverk för min kropp på något sätt! Vi bestämde oss för att testa i en vecka så får vi utvärdera sen.

Chia

Innan dagens babysim tänkte jag göra ett nytt försök att få den blåa gummihästen pumpad. Jag åkte till sportbutiken och tänkte att de måste vara vana att pumpa alla möjliga bollar och cyklar. Det slutade med att den entusiastiske medarbetaren som försökte hjälpa med skar sig på kompressorn och kom tillbaka blödande med den fortfarande opumpade hästen! Jag fick dåligt samvete och stödköpte några småsaker…

Smoothie

Eftersom vi redan hade börjat dagen nyttigt kunde vi lika gärna köra på. När vi hade kommit hem från babysimmet gjorde vi gröna nyttiga smoothies till lunchen. Till skillnad från chia-gröten så överraskade smoothien positivt smakmässigt, det var till och med riktigt gott! Det här ska vi definitivt göra fler gånger!

Och så var det springturen. Som ni säkert har märkt så blir jag (som säkert många andra) en riktig väderjunkie så här på vårkanten. Som föräldraledig har jag ju dessutom alla möjligheter att ta tillvara på varje solstråle. Idag innebar det en eftermiddagstur med joggingvagnen. Ljudboken på och löparappen startad. Jag sprang i ett lugnt tempo och tänkte springa lite längre än min vanliga 5km-runda. Efter 4,5 km blev det tyst i lurarna – då hade jag tydligen knäckt batterierna på min iPhone. Då hade jag inte ens kommit halvvägs. Det blev en dryg timmes löpning innan vi var hemma igen. Lillan sov hela vägen. Om ni vill skryta med att ni har sprungit så långt att batterierna i er telefon tog slut så kan jag alltså rekommendera en löptur i minusgrader med en iPhone – då behöver ni inte springa så långt!

Svampsoppa

På kvällen var det dags att fullborda vår nyttiga matdag med svamp- och nudelsoppa. Vi har bestämt oss för att försöka äta vegetarisk mat åtminstone en gång i veckan. Soppan blev riktigt god och därmed en bra start på vår nya vegetariska bana.

För den som tyckte att tonfisken såg god ut så finns receptet publicerat här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *