David mot Goliat

Ledig dag idag. Frun tog ut lillan och hunden på morgonpromenad så jag fick sovmorgon – mycket uppskattat!

Vi har nu kommit till den punkten då vi måste börja fundera på hur vi ska förändra vårt hem för att det ska fungera framåt. När barnsängen ska ut ur vårt sovrum så måste den ju ställas någon annanstans… Anledningen till att jag inte har varit drivande i den här frågan är att den mest naturliga platsen är mitt kontor, snart mitt före detta kontor 🙁

För att det inte ska kännas lika brutalt att bli av med kontoret har jag kommit på att vi kan göra om gästrummet lite, så att jag kan ha ett minikontor där när vi inte har gäster. För att det ska fungera måste vi slänga ut de stora bekväma sängarna vi har och införskaffa en bäddsoffa. Jakten på den skönaste och snyggaste bäddsoffan har startat!

Som jag kan tänka mig att många andra också skulle göra så började vi vår jakt efter den perfekta bäddsoffan på  Ikea (Goliat). Tyvärr hittade vi ingen perfekt bäddsoffa där som går att bädda framåt så att man kan komma i från båda sidorna. Det som talar för Ikea är dock priset och att man får med sig soffan hem direkt.

För att få något att jämföra med åkte vi till en mindre möbelbutik som låg lite utanför stan (David). Här blev vi snabbt ledsagade till bäddsofforna och fick en genomgång av tillverkningsmetoder, tillverkningsländer och alla alternativ vad det gäller kvalité på tyger och bäddmadrasser. Helt plötsligt fick bäddsofforna liv! Efter att ha testat den billiga soffan (som redan den var betydligt dyrare än Ikeas) fastnade vi för den dyra soffan. Den hade allt som vi ville ha – snygg, lättbäddad och grymt skön att både sitta och ligga i!

Frågan är nu om personlig service och en utmärkt produkt slår den i alla avseenden lagom normala Ikea-soffan. Vi får se vad vi bestämmer oss för men jag tror att David har en god chans här!IMG_2402-001

Efter avklarad shoppingrunda var det dags för hundträning och joggingrunda, sen lagade vi grillad limemarinerad lax med blomkålssallad, riktigt lyckat!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *