”Bakis” med Zlatan…

Tung dag idag. Inte så att jag hade festat hårt på måndagskvällen, utan det handlar om förberedelser inför morgondagens mammafika som ska äga rum hemma hos oss. En bakdag tillsammans med den vanliga dagisverksamheten som jag bedriver borde väl benämnas ”bakis” eller möjligtvis ”bagis”?IMG_2232

Som tur är hade min pik till frun angående behovet av slickepott gått hem! Häromdagen kom hon hem med en ny slickepott till mig och även en till lillan, så nu kan vi bli ett oslagbart team i köket.

IMG_2227På förmiddagen bakade vi Hallon- och Citronmacarons samt Key Lime Pie. Efter lunchpromenaden fortsatte vi med osötade Morots- och Äppelmuffins till barnen. Det gick förvånansvärt bra att få ihop baket med tanke på min något oförutsägbara assistent. Som en extra bonus mitt i det kritiska momentet då Macaronerna ska gräddas  dök sotaren upp. Han har ju hela året på sig att sota och så väljer han att komma just under de 12 minuter som mina Macaroner står i ugnen… Eftersom det var glashalt på trädäcket där han skulle ställe stegen så var jag tvungen att assistera under sotningen. Jag hann rädda Macaronerna undan sotdöden men under tiden gjorde lillan en efterkontroll av sotarens arbete… Hon kröp glatt runt på tidningarna som jag hade lagt ut för att skydda golvet med följden att det fanns sotspår i halva huset. Det var i alla fall inte så svårt att spåra den skyldiga 🙂

På kvällen tillbringade jag 90 minuter ensam med Zlatan, eller rättare sagt jag var ensam i soffan och tittade på Zlatan och company. Till min glädje fick jag bevittna två snygga mål som tog oss till fotbolls-EM i Frankrike. Man ska ju vara bäst när det gäller och ingen kan väl säga att Zlatan missade den chansen!

 

2 reaktion på “”Bakis” med Zlatan…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *