Ännu en natt då lillan somnade om själv efter lite omklappning utan att jag behöver vara kvar i rummet – den perfekta natten har inte varit närmare på mycket länge…
När morgonbestyren var avklarade åkte jag och lillan på utflykt för att proviantera det sista inför fredagsmiddagen. Jag handlade flera saker som jag aldrig har köpt förut, bland annat butternutpumpa och kungskrabba till förrätten. Efter att ha varit tvungen att fråga på grönsaksavdelningen om det gick att använda butternutpumpa istället för vanlig pumpa i matlagning kände jag mig mycket nöjd i kassan när jag fick frågan vad det där var för någonting som jag hade lagt upp på bandet. Jag försökte låta lite världsvan när jag förklarade att det är en helt vanlig butternutpumpa 🙂
När vi gick ut från butiken stod hon där – en skönhet i lack och läder. Några regndroppar rann sakta nerför hennes spegelblanka yta. Det doftade rent och fräscht. Efter en hård sommar med mycket utomhusvistelser och minst sagt varierande väder kände jag i veckan att det behövdes en totalrenovering – jag kanske ska förtydliga att det är bilen jag skriver om… Praktiskt nog finns det en rekonditioneringsfirma bredvid den stora matbutiken, så medan bilen fick en riktig SPA-behandling hade jag och lillan näst intill obegränsat med tid att göra våra matinköp.
Efter hundpromenad och ett rejält lekpass var det dags att påbörja tillagningen av kvällens anrättning.
På menyn idag stod en förrätt bestående av marinerad krabbsallat på pumpakrämsbädd med gräslökscreme.
Som huvudrätt lagade jag ugnsbakad kalvfile med jordärtskockspure, kalvsky och friterade lökringar. Det här var nog en av de bästa middagarna jag har lagat. Framförallt huvudrätten smakade fantastiskt gott och såg dessutom spännande ut med lökringarna.
Klicka på länkarna ovan för att se recepten!
En reaktion på “Hon är så fin i lack och läder”