Ingen eld utan rökig whiskey

Idag vaknade vi upp till minusgrader och en frostvit gräsmatta. Det känns som att det är den första riktiga kylan för året. Med veckans halkincident i färskt minne och en väderprognos som talar för fortsatt kyla var det hög tid att lägga på vinterhjulen på bilen. Efter en städinsats i garaget tidigare i år kunde jag för första gången köra in bilen där så att jag kunde byta alla fyra hjulen utan att behöva vända bilen efter två hjul – hur många sekunder sparade jag inte där?

Efter lunch gick frun en långpromenad med lillan och hunden. Jag passade på att springa 8 km-rundan – det märktes att jag har legat lite lågt med träningen på sistone. Andningen kändes ovanligt tung men det jag övertygade mig själv att det nog beror på kylan. När jag kom hem väntade en uppvärmd bastu och hunden hann precis komma hem så att han också fick mysa lite i värmen.

Till middag lagade jag flamberad Entrecote – efter att ha stekt köttet hällde jag på 0,5 dl whiskey i stekpannan, tog bort den från spisen och tände på. Det blev rejäla flammor så tipset att ta bort pannan från spisen för att undivka brand i de fettrester som brukar samlas i köksfläkten känns väldigt befogat. Det blev en bra smak på köttet av den rökiga Whiskeyn och det är ett riktigt bra partytrick om man vågar ge sig på att flambera köttet inför sina gäster! Och så dagens I-landsproblem – när jag öppnade Whiskey-flaksan gick korken sönder. Vad ska man göra med en halvdrucken Whiskey-flaska utan kork? Jag vill ju inte att den ska bli avslagen 🙂

På kvällen tömde jag det sista från mitt gamla kontor – ett eget rum för lillan har aldrig värit närmare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *